Vanaf januari 2019 komt leefstijlcoach in de basis verzekering. Vooruitlopend daarop is één onze collega’s gestart met de enige erkende opleiding tot leefstijlcoach. Deze post HBO opleiding duurt ongeveer een jaar.

In de aanloop naar 2019 zijn we daarom gestart met het aanbieden van leefstijlcoaching. Leefstijlcoaching is vooral geschikt voor mensen die streven naar gezond(er) gewicht. Dat doen we door eerst gedegen onderzoek te doen naar het uitgangsniveau van het lichaam. We meten energieverbruik, energiebehoefte, uithoudingsvermogen en kracht. Op basis van het onderzoek wordt een beweegprogramma gemaakt dat als het ware als een jas bij het individu past. Je trekt het zo ongeveer aan. Het bewegen wordt gecombineerd met voedingsadvies en leefstijlcoaching.

Deze manier van werken heet een ‘Gecombineerde Leefstijl Interventie’ of GLI. We werken hierin samen met fysiotherapeuten, waar nodig diëtisten, huisartsen en eventueel specialisten van het ziekenhuis Gelderse Vallei.

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Bel of mail (0318-645090, info@centrumvoorbewegen.nl). Vraag naar Helga Maatkamp.