Regelmatig bewegen is de best manier om gezond en vitaal te blijven.  
Voor iedereen is er een activiteit en een inspanning die goed voelt en goed doet.
Laat u begeleiden door inspanningsfysiologen met een programma op maat voor uw conditie.

Medische Fitness

Senioren Fitness

Kinder Fitness

Medische Fitness is een specialisme

Wanneer u gaat bewegen met een chronische (functie) beperking is het van belang dat er goed wordt meegekeken door specialisten op het gebied van Medische Fitness. Plus dat zij bij aanvang inzicht geven in waar u staat en wat dat betekent voor uw oefen- of trainingsprogramma. Het programma wordt aangepast aan de resultaten van het onderzoek dat vooraf bij u is afgenomen en uw persoonlijke doelstellingen worden erin verwerkt. De intensieve begeleiding helpt bij het op de juiste wijze uitvoeren van oefeningen. Ook wanneer u uiteindelijk vervolgens zelfstandig aan het sporten bent.

 

Bewegen met chronische functie beperkingen

 

Bewegen is prima mogelijk met chronische (functie-) beperkingen als reuma, COPD en diabetes, net als voor mensen die rolstoelgebruiker zijn of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebben. Het is met name voor deze mensen belangrijk dat ze goede begeleiding krijgen. Als er wordt gewerkt met de nieuwste richtlijnen en methodieken kan men op een veilige en verantwoorde manier aan de slag kunt met het oppakken van een actieve en gezonde leefstijl.

Fit en Vitaal voor elke leeftijd

Voor mensen ouder dan 60 jaar geldt dat extra aandacht nodig is voor goede beweging. Belasting van spieren en gewrichten moet worden afgestemd op de conditie en op eventuele klachten of belemmeringen. Goed bewegen houdt gezond, maar voorkom dat sporten nadelige effecten oplevert. De specialisten van Centrum voor Bewegen hebben hier extra aandacht voor. Samen met u maken we een passend programma.   

Samenwerking

Centrum voor Bewegen werkt nauw samen met huisartsen, fysio- en oefentherapeuten en sportverenigingen in de regio. We onderhouden goed contact met organisaties als Fitvak (Geert van Dijk is bestuurslid), Kenniscentrum Sport en de Vereniging Sport Geneeskunde (VSG). Ook werken we samen met de gemeente Veenendaal en Sportservice Veenendaal.

 

Gecertificeerd

 Het sportcentrum is volledig gecertificeerd om mensen met verschillende chronische (functie-) beperkingen goed te kunnen begeleiden. U bent in veilige handen en wordt u op de meest effectieve wijze begeleid naar naar het realiseren van uw persoonlijke doelstellingen.

Lekker in je vel zitten is belangrijk

Spelen en sporten zijn voor kinderen tegenwoordig minder vanzelfsprekend dan vroeger. Er zijn veel verleidingen die er voor zorgen dat kinderen niet voldoende bewegen. Terwijl dagelijks genoeg bewegen juist ook jonge mensen helpt om lekker in je vel te zitten.

Centrum voor bewegen heeft leuke en gevarieerde sport en beweeg- programma’s, speciaal ontwikkeld voor kinderen.

Stel hier uw vraag