Nadruk op kwaliteit

 

Onze Visie

 

De fitnessbranche is groot en divers en daarom is kwaliteit een belangrijk criterium. Uit onderzoek bleek in 2012 (TNO en Consument & Veiligheid) dat ondeugdelijke fitnessbeoefening op de derde plaats staat van de veroorzakers van sportblessures (achter voetbal en hardlopen). Vanuit die wetenschap hebben wij vanaf het ontstaan van Centrum voor Bewegen op een andere wijze vorm gegeven aan de wijze waarop fitness als sporttak wordt aangeboden. 

Certificering

Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat ons sportcentrum en de begeleiding gecertificeerd zijn volgens de hoogste standaard in Nederland.

 Professionele werkwijze

Nieuwe afspraken over de werkwijze zorgen ervoor dat er een betere aansluiting is met de werkwijze van o.a. fysiotherapeuten. Dat wil zeggen: gedegen onderzoek vooraf, bespreking van de onderzoeksresultaten en advies voor een trainings- of oefenprogramma, dat daarop is gebaseerd. Bovendien wordt na 13 weken opnieuw onderzoek gedaan om het effect van het trainings- of oefenprogramma vast te stellen.

Opleidingen voor de brancheorganisatie

In de loop van de jaren heeft Geert van Dijk zich steeds meer verdiept in de inspanningsfysiologie, het afnemen van onderzoek naar inspanningstolerantie en het interpreteren van de resultaten van het onderzoek. Zo is het inzicht bekwaamd in het onderzoek naar het uithoudingsvermogen en de kracht en het vertalen van de resultaten naar praktische mogelijkheden voor de training. Daarnaast heeft Geert de laatste jaren meegeschreven aan opleidingen die door Fitvak (brancheorganisatie) worden aangeboden voor fitnessinstructeurs die met doelgroepen werken (o.a. “Overgewicht” en “NAH”).

 

Stel hier uw vraag