Medische Fitness

Steeds vaker zijn gespecialiseerde sportcentra / fitnesscentra de spil tussen de eerstelijnszorg en sportaanbieders. De kernwaarden daarbij zijn: preventieve zorg, gevalideerd onderzoek, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en leefstijl.

Centrum voor Bewegen, Onderzoek & Training is een preventiecentrum. Een sportcentrum met instructeurs die zijn opgeleid op het het gebied van bewegingsagogiek, leefstijl, voeding en inspanningsfysiologie.

Geert van Dijk, Inspanningsfysioloog

In 2004 wordt Geert door de gemeente Veenendaal gevraagd mensen met een chronische functiebeperking te gaan begeleiden bij bewegen en in mei 2007, nu (2020) bijna 13 jaar geleden, start Geert met ‘Centrum voor Bewegen, Onderzoek & Training’. In de ruim 10 jaar dat ‘Centrum voor Bewegen’ bestaat doet Geert de éne cursus en studie na de andere en inmiddels en is hij gespecialiseerd op het gebied van inspanningsfysiologie en fysieke belasting van mensen. Geert neemt veel inspanninsonderzoek af bij mensen, is bestuurslid bij NL Actief (de branchevereniging van erkende beweegcentra) en o.a. als onderzoeker betrokken bij een aantal onderzoeken op gebied van fysieke belasting, inspanning en werk, gezondheid, bewegen en sport.

Helga Maatkamp, Bewegingstherapeut en Leefstijlcoach

Helga is mede-eigenaar van Centrum voor Bewegen en een gedreven en ervaren  fitnessbegeleider. Helga verzorgt diverse groepslessen en is de spin-in-het-web in de dagelijkse praktijk. Helga heeft in Zwolle aan het Windesheim College de CALO gestudeerd en is dus van origine sportlerares. Helga heeft zich vanaf het begin gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge en oudere mensen met zowel lichamelijke als verstandelijke beperkingen. Helga heeft daarnaast 8 jaar op het Christelijk Lyceum Veenendaal als sportlerares gewerkt. Momenteel doet Helga een post-HBO studie ‘Leefstijlcoach’. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze  dienstverlening vergoed vanuit de basisverzekering in de vrom de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).

Marco Gaasbeek, Bewegingsagoog

Marco Gaasbeek werkt sinds het prille begin bij het sportcentrum. Marco is als bewegingsagoog samen met Helga betrokken bij de individuele begeleiding van sporters in de fitness ruimte. Bij Marco staan aspecten als individuele begeleiding, persoonlijke aandacht en het op gemak stellen van sporters hoog in het vaandel. Daarnaast geeft Marco een aantal groepslessen.

Vanaf 2018 geeft Marco mensen ook individueel begeleiding (Personal Training).

Marco is een zeer talentvolle tennisser geweest en is nu vooral een fanatiek fietser (racefietsen en mountainbike). Marco is erg creatief in de lessen die hij geeft en is een aansprekende persoonlijkheid voor eigenlijk alle leeftijdsgroepen.

Het team van Centrum voor Bewegen bestaat verder uit een aantal mensen , werkzaam in de ontvangst, de koffie corner, kinderopvang en de administratie.