Medische Fitness

Steeds vaker zijn gespecialiseerde sportcentra/fitnesscentra de spil tussen de eerstelijnszorg en sportaanbieders. De kernwaarden daarbij zijn: preventieve zorg, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en leefstijl.

Centrum voor Bewegen, Onderzoek & Training is een preventiecentrum. Een sportcentrum met de hoogst mogelijk gecertificeerde instructeurs op het gebied van bewegingsagogiek, leefstijl en inspanningsfysiologie.

Geert van Dijk, Inspanningsfysioloog

 

In 2004 wordt Geert door de gemeente Veenendaal gevraagd mensen met een chronische functiebeperking te gaan begeleiden bij bewegen en in mei 2007, nu (2017) bijna 10 jaar geleden, start Geert met ‘Centrum voor Bewegen, Onderzoek & Training’.

In de 10 jaren dat ‘Centrum voor Bewegen’ bestaat doet Geert de éne cursus en studie na de andere en inmiddels en is hij specialist op gebied van inspanningsfysiologie en belasting van mensen. Geert neemt veel onderzoek af bij mensen op gebied van inspanning, is bestuurslid bij NL Actief (de branchevereniging van erkende sport- en fitnesscentra) en o.a. als onderzoeker betrokken bij verschillende onderzoeken op gebied van gezondheid, bewegen en sport.

Helga Maatkamp, Bewegingstherapeut en Leefstijlcoach

Helga is mede-eigenaar van Centrum voor Bewegen en een gedreven en ervaren  fitnessbegeleider. Helga verzorgt diverse groepslessen en is de spin-in-het-web in de dagelijkse praktijk.

Helga heeft in Zwolle aan het Windesheim College de CALO gestudeerd en is dus van origine sportlerares. Helga heeft zich vanaf het begin gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge en oudere mensen met zowel lichamelijke als verstandelijke beperkingen.

Helga heeft daarnaast 8 jaar op het Christelijk Lyceum Veenendaal als sportlerares gewerkt.

Momenteel doet Helga een post-HBO studie ‘Leefstijlcoach’. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze  dienstverlening vergoed vanuit de basisverzekering.

Marco Gaasbeek, Bewegingsagoog

 

Marco Gaasbeek werkt sinds het prille begin bij het sportcentrum. Marco is als bewegingsagoog samen met Helga betrokken bij de individuele begeleiding van sporters in de fitness ruimte. Bij Marco staan aspecten als individuele begeleiding, persoonlijke aandacht en het op gemak stellen van sporters hoog in het vaandel. Daarnaast geeft Marco een aantal groepslessen.

Vanaf 2018 geeft Marco mensen ook individueel begeleiding (Personal Training).

Marco is een zeer talentvolle tennisser geweest en is nu vooral een fanatiek fietser (racefietsen en mountainbike). Marco is erg creatief in de lessen die hij geeft en is een aansprekende persoonlijkheid voor eigenlijk alle leeftijdsgroepen.

Willem van Walderveen, Bewegingsagoog

Willem van Walderveen werkt sinds een paar maanden bij het sportcentrum. Willem is als bewegingsagoog samen met Helga en Marco betrokken bij de individuele begeleiding van sporters in de fitness ruimte. Daarnaast is Willem leefstijltrainer en erg goed in het begeleiden van mensen bij alle aspecten die een rol spelen bij een gezonde leefstijl. Willem is een sociaal mens, erg betrokken bij de sporters en is rustig, toegankelijk en vriendelijk van aard. Ook Willem geeft een aantal groepslessen.

Willem heeft op hoog niveau gevolleybalt.

Willem heeft veel aandacht voor mensen. Hij heeft van het helpen van mensen zijn passie gemaakt. Willem is vooral actief in de fitness ruimte waar hij zowel jonge mensen als ouderen helpt bij het behalen van hun persoonlijke doelstellingen.

Het team van Centrum voor Bewegen bestaat verder uit een viertal mensen , werkzaam in de ontvangst, de lunchroom en de administratie.