Professionele Werkwijze

 

 

Intake vooraf

Het is belangrijk dat bij aanvang van het sporten er zorgvuldig gekeken wordt naar wat uw uitgangssituatie is. Goed onderzoek naar waar u staat wanneer u wilt starten met sporten/bewegen is essentieel voor het maken van een programma dat daarop aansluit. Wij werken met de meest recente richtlijnen en trainingsmethodieken. Daardoor kunt u er van op aan dat u veilig, verantwoord en effectief aan de slag kunt met uw gezondheid.

De resultaten van het onderzoek ontvangt u in een overzichtelijk rapport, dat uitvoerig met u wordt besproken. Ten eerste, omdat u er recht op heeft te weten wat er nu precies onderzocht is, maar vooral om u inzicht te geven in hoe u ervoor staat en wat dat voor een persoonlijk programma betekent. U wordt daar uitgebreid over geadviseerd.

Klik hier voor meer informatie over de intake

 

Trainingsprogramma

We vertalen de verschillende parameters uit het onderzoek (de intake), uw doelstelling en eventuele beperkingen in uw individueel trainingsprogramma. Dit programma zetten we voor u op een electronische trainingssleutel. Deze stuurt tijdens de training de apparatuur voor u aan, waardoor u veilig en zo efficiënt mogelijk kunt sporten/bewegen.

Intensieve begeleiding

Begeleiding is belangrijk voor u wanneer u start met sporten/bewegen. Onze specialisten hebben kennis van medische fitness. Ze weten daardoor hoe bewegingen (met verschillende beperkingen) veilig uitgevoerd kunnen worden. Ze houden een oogje in het zeil, wanneer u aan het sporten bent.

Zelfstandig sporten

We streven ernaar u zo te leren sporten/bewegen, zodat u dit ook zelfstandig op verantwoorde wijze kunt gaan doen. Om die reden wordt u in de beginfase van uw trainingsprogramma intensief begeleid. Dit gebeurt dan vaak op afspraak. Wanneer u in staat bent het programma zelfstandig, maar daarnaast veilig, verantwoord kunt uitvoeren kunt u zelfstandig verder trainen.

Blijvende aandacht

De begeleiders ondersteunen u dan uiteraard nog steeds met advies en tips om dit zo effectief mogelijk te blijven doen. Na drie maanden wordt er desgewenst opnieuw naar de kracht of conditie gekeken, om te bekijken wat de progressie is. Aan de hand van de nieuwe resultaten wordt het programma aangepast en start het begeleidingstraject weer van voor af aan.

Stel hier uw vraag